Húsleves készítése háziasan

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A húsleves a magyar konyha egyik legkedveltebb levese, amely szinte minden hétvégén az asztalra kerül.

 

Hozzávalók:

60 dkg marhafartő, vagy lapocka, 20 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, 8 dkg hagyma, 2 fokhagyma gerezd, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, egész bors, só, szerecsendió

A húst és a csontot jó laposan megmossuk, majd egy nagyobb lábosba felöntjük vízzel és feltesszük főni. Amikor felforrt a habot leszűrjük a tetejéről, és ezt addig ismételjük, amíg már nem képződik a tetején hab, mert egyébként zavaros lesz a leves.

Ezután még fél óráig főzzük, majd beletesszük a megtisztított felkockázott zöldségeket, a hagymát, egészben és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot is, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.


A húsleves még finomabb lesz, ha teszünk bele egy marhahúsleves kockát. Ezután takarékra vesszük a gázt és szép lassan gyöngyözve főzzük tovább 3-4 órán keresztül, amíg a hús meg nem puhul teljesen.

 

A leves mellé főzhetünk ki tésztát, májgombócot vagy daragaluskát, amelyet külön tálban tálalunk fel. Tálaláskor szedjük ki külön egy tálba a zöldségeket és külön a húst.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ezt olvasta már?

Ültessünk gumós begóniát a balkonra!

A begónia régebben leginkább, mint szobanövény volt ismert, mára azonban az egyik legkedveltebb balkonnövények egyike.

Bővebben...

Faszenes helyett a gázgrill, műanyag helyett a rattan a menő az OBI vásárlóknál

Egyre több vevő mérlegeli egyszerre az árat és az értéket, amikor a kert kialakításához, megműveléséhez keres az OBI-ban termékeket. Bővebben...

Így tápoldatozzuk a muskátlit!

Sokan nem is tudják mennyire fontos a megfelelő és folyamatos tápanyag után pótlás a muskátlinak. Pedig ha nem adunk elég utánpótlást a muskátlinak, hiába várjuk a virágzást.

Bővebben...

Képeinkből

Please update your Flash Player to view content.

Nyerj

Nyerj páros belépőt a nyári kaktusz kiállításra!

Játssz velünk és nyerj páros belépőt a 2014-es kaktusz kiállításra és vásárra!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Név:*
E-mail:*

Növényvédelem vegyszerek nélkül: bio permetezőszer készítése!

A biokertészkedés és a biokert alapja hogy a növényvédelemnél nem használhatunk vegyszert, csakis természetes védekezéssel előzhetjük meg a növénybetegségeket. Bővebben...

Egészségesen édeset: a nádcukor előnyei. 2. rész

Amint arról az előző részben már írtunk, az egyik legnagyobb probléma a fehércukorral, hogy túl tömény. Bővebben...

Így vessünk fűmagot tavasszal!

Egy szépen ápolt zöld gyep, a legkisebb kertben is elfér. Akár egy méteres területre is vethetünk fűmagot. Ismerjük meg a füvesítés titkait, hogy a szomszéd fűje ne legyen zöldebb! Bővebben...

Burgundi marharagú recept

Ezt az ételt, már nem először készítem el, de most karácsonyra a kissé macerásabb változatát próbáltam ki, ahol is a húst egy éjszakán át pácoltam, de ha valakinek erre nincs ideje, egyszerűbben is elkészítheti.

Bővebben...