Húsleves készítése háziasan

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A húsleves a magyar konyha egyik legkedveltebb levese, amely szinte minden hétvégén az asztalra kerül.

 

Hozzávalók:

60 dkg marhafartő, vagy lapocka, 20 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, 8 dkg hagyma, 2 fokhagyma gerezd, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, egész bors, só, szerecsendió

A húst és a csontot jó laposan megmossuk, majd egy nagyobb lábosba felöntjük vízzel és feltesszük főni. Amikor felforrt a habot leszűrjük a tetejéről, és ezt addig ismételjük, amíg már nem képződik a tetején hab, mert egyébként zavaros lesz a leves.

Ezután még fél óráig főzzük, majd beletesszük a megtisztított felkockázott zöldségeket, a hagymát, egészben és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot is, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.


A húsleves még finomabb lesz, ha teszünk bele egy marhahúsleves kockát. Ezután takarékra vesszük a gázt és szép lassan gyöngyözve főzzük tovább 3-4 órán keresztül, amíg a hús meg nem puhul teljesen.

 

A leves mellé főzhetünk ki tésztát, májgombócot vagy daragaluskát, amelyet külön tálban tálalunk fel. Tálaláskor szedjük ki külön egy tálba a zöldségeket és külön a húst.

Játsszon velünk és nyerje meg a négyfordulós játék értékes nyereményeit!

Játsszon velünk és nyerje meg a négyfordulós játék értékes nyereményeit! Ehhez nem kell mást tennie, mint minden héten helyesen válaszolni az adott kérdésre, minden héten új esélye lesz nyerni. Válaszoljon helyesen a heti kérdésre, és figyelje a sorsolást. >>>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ezt olvasta már?

Mi alapján válasszunk fűnyírót kertünkbe?

A fűnyíró gép minden kertésznek hatalmas segítséget jelent a kerti pázsit gondozásánál, ám a mai hatalmas választékban gyakran elveszünk.

Bővebben...

Így tápoldatozzuk a muskátlit!

Sokan nem is tudják mennyire fontos a megfelelő és folyamatos tápanyag után pótlás a muskátlinak. Pedig ha nem adunk elég utánpótlást a muskátlinak, hiába várjuk a virágzást.

Bővebben...

A közönséges harangláb félárnyékos kertekben is megél!

Gyakran okoz gondot a hobbikertésznek, hogy milyen növényt ültessen a félárnyékos kertrészbe, ahol a virágzó növények gyakran elpusztulnak a fényhiány miatt. Ám a közönséges harangláb ( Aquilegia vulgaris) remekül megél a félárnyékos helyen is.

Bővebben...

Képeinkből

Please update your Flash Player to view content.

Nyerj

Játsszon velünk és nyerjen páros belépőjegyet az Orchidea és bromélia kiállításra.

Játsszon velünk és nyerje meg az 5 db.páros belépőjegy egyikét a 2014-es Orchidea és Bromélia kiállításra. Ehhez nem kell mást tennie, mint helyesen válaszolnia 3 kérdésre.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Név:*
E-mail:*

Komposzt Kisokos Kezdőknek

Manapság egyre inkább fontossá válik, hogy környezettudatosan éljük mindennapjainkat, és minden lehetőséget megragadjunk a környezetszennyezés elkerülésére.

Bővebben...

Biopiac II.rész. Videóval!

Aki még nem ismeri a biopiacot, de szeretne körbe nézni, tekintse meg a biopiac videó II.részét ahol még több információt kaphat az egészség bevásárló központjáról. Bővebben...

Mitől függ a fűmag csírázása?

A kertészetekben és nagyobb barkácsboltokban ma már széles a választék a különböző fűmagokban, amelyeket szigorú szabályok alá vetnek, mielőtt kikerülnek a bolti forgalomba. Bővebben...

Csomboros káposztaleves joghurttal

Hozzávalók: 60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak 8-10 dekát használunk), fél fej édes káposzta (60 dkg), 1 kisebb vöröshagyma,

Bővebben...