Húsleves készítése háziasan

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A húsleves a magyar konyha egyik legkedveltebb levese, amely szinte minden hétvégén az asztalra kerül.

 

Hozzávalók:

60 dkg marhafartő, vagy lapocka, 20 dkg marhacsont, 30 dkg vegyes zöldség, 8 dkg hagyma, 2 fokhagyma gerezd, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, egész bors, só, szerecsendió

A húst és a csontot jó laposan megmossuk, majd egy nagyobb lábosba felöntjük vízzel és feltesszük főni. Amikor felforrt a habot leszűrjük a tetejéről, és ezt addig ismételjük, amíg már nem képződik a tetején hab, mert egyébként zavaros lesz a leves.

Ezután még fél óráig főzzük, majd beletesszük a megtisztított felkockázott zöldségeket, a hagymát, egészben és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot is, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.


A húsleves még finomabb lesz, ha teszünk bele egy marhahúsleves kockát. Ezután takarékra vesszük a gázt és szép lassan gyöngyözve főzzük tovább 3-4 órán keresztül, amíg a hús meg nem puhul teljesen.

 

A leves mellé főzhetünk ki tésztát, májgombócot vagy daragaluskát, amelyet külön tálban tálalunk fel. Tálaláskor szedjük ki külön egy tálba a zöldségeket és külön a húst.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ezt olvasta már?

Így neveljünk agávét a kertünkbe!

Az agávék hazánkban csak ritkán bukkannak fel egy-két kertben, ennek oka, talán az, hogy ez a növény, akár másfél méter magasra is megnőhet, így csak nagyobb kertben érdemes tartani, és gondozni.

Bővebben...

Dobjuk fel a kertet különleges dekorációval

Kertünket néha egy kis ötletes dekorációval, némi kézügyességgel még színesebbé és szebbé varázsolhatjuk.

Bővebben...

Mihez kezdjünk, ha gyors zöld felületű fűre van szükségünk? A megoldás a gyepszőnyeg!

Ha a füvet saját kezűleg vetjük el, és gondozzuk, bizony igen sokáig kell várnunk, hogy egyenletes szép pázsit legyen belőle. Bővebben...

Képeinkből

Please update your Flash Player to view content.

Nyerj

Nyerjen páros belépőjegyet a 2014.-es Hortus Hungaricus Kertészeti Kiállításra

Játsszon velünk, válaszoljon egy kérdésre helyesen, és nyerjen páros belépőjegyet a 2014.-es Hortus Hunaricus kertészeti kiállításra!

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen! Vetőmag és növény csere!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk!  >>>>>>>>>

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Név:*
E-mail:*

Luxus a csapból öntözni a kertet!

Magyarországon egyre kevesebb olyan élővíz van, amely alkalmas az öntözésre. Ahol van vízvezeték ott az ívó vízzel locsoljuk a kertet, ami tulajdonképp egy luxus a mai világban. Bővebben...

Almaecet készítése házilag

Ha otthonunkban szeretnénk almaecet készíteni nem is kell hozzá túl sok kellék, és hamar be lehet tanulni a boszorkánykonyha rejtelmeibe.

Bővebben...

6 tipp: hogyan gondozzuk a pázsitot szárazság idején!

Szárasság idején nehéz a pázsit megfelelő gondozása és ápolása. ehhez nyújtunk néhány ötletet és tippet.

Bővebben...

Gombás joghurtos pulykamell

Hozzávalók:  Pulykamell, bacon szalonna, 4 db alma, fokhagyma, só, bors, majoránna, olaj, másfél pohár víz. A mártáshoz: 1/2 kg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 kanál ételízesítő, só, 3 dl natúr joghurt, 1 ek. liszt, 1 leveskocka, olaj, 1/2 dl víz.

Bővebben...